Puula,  Risteilyt,  Uutiset

Puula Toursin Kippari esittäytyy

Puula Tours / Seppo Lappalainen

”Olen kotoisin Hokan Rasikankaalta, Otto Mannisen ja Anni Swanin talosta. Opiskelujen ja sotaväen jälkeen aloitin työt säteilylaitteiden parissa. Ennätin työskentelemään lyhyet ajat parissa yrityksessä ennen kuin menin osakkaaksi mittalaitteita maahan tuovaan yritykseen. Siinä hommassa vierähti pitkä tovi huoltoinsinööristä toimitusjohtajaksi.

Myin yrityksen yhtiökumppanini kanssa ennen lamaa 2008 ja päätin muuttaa Hokkaan, en kuitenkaan ”Oton taloon”. Olin uuden omistajan, pörssiyhtiön, palveluksessa kolme vuotta, jonka jälkeen 2011 varsinaisesti muutin ja rakensin talon Puulan rannalle Ukonniemeen.

Seppo Lappalainen
Seppo Lappalainen Sorellan yläkannella

Muuton yhteydessä hyppäsin ”pöydän toiselle puolelle” ja perustin säteilyturvallisuuspalveluja (lähinnä koulutuksia) myyvän Sepon Konttorin. Sillä tiellä olen edelleen ja nuo säteilylähteiden ja röntgenlaitteiden käyttöön liittyvät turvallisuusasiat ovat yhä se oikea työni.

Minulla luonto, puutyöt ja rakentaminen sekä fysiikka ovat aina olleet kannustavia ja mieluisia asioita. Aina on joku projekti työn alla. Olen mukana monissa yhteisöissä puuhamiehenä, mm. Hokan seudun kyläyhdistys ry, Hokan kyläosuuskunta, Kangasniemen Yrittäjät ry jne.

Eräänä aamuyönä 2013 keksin Puula Tours –veneristeilyidean, kun taas kylällä oli kyselty, miten sinne
Puulalle pääsee. Kävin pakolliset kurssit ja aloitin kesäpuuhani, elämysten tarjoamisen Puulalla.

Auringonlasku Puula
Heinäkuinen Puula-maisema Sepon kesätyöpaikalta kuvattuna.

Laajensin toimintaa ostamalla ison veneen ja Sisko-laivan vuonna 2015. Koronan varjossa suunnittelin
ja pitkälti itse rakensin Sorella-aluksen juhla- ja kokouskäyttöön. Mottonihan lienee se, että talvella hankitut rahat tuhlataan kesällä kahteen kertaan.

Sorella on osoittautunut hyväksi ideaksi. Asiakkaat tykkäävät tilavasta, esteettömästä ja nykyaikaisella
kokoustekniikalla varustetusta aluksesta. Risteilyt kruunaa laivaemännän tarjoilut.”

Seppo, kesällä sisävesialuksen kapteeni ja talvella opettaja…